
Składniki
1 sztuka
null
0.5 pęczka
1 opakowanie
2 opakowania
1 sztuka
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.
Krok 2
Tuńczyka odcedź, lekko rozdrobnij i dodaj do makreli.
Krok 3
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a koperek posiekaj.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z twarożkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 5
Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej