Pasta z tuńczyka i makreli - przepis na pastę rybną | Przepisy.pl pixel

Pasta z makreli i tuńczyka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

0.5 pęczka

1 opakowanie

2 opakowania

1 sztuka

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makrelę oczyść z skóry i ości. Następnie rozdrobnij palcami lub widelcem do miseczki.

Krok 2

Tuńczyka odcedź, lekko rozdrobnij i dodaj do makreli.

Krok 3

Cebulę pokrój w drobną kostkę, a koperek posiekaj.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z twarożkiem. Dopraw sokiem z cytryny i świeżo mielonym pieprzem.

Krok 5

Połącz obie ryby z sosem, jajkiem i cebulą. Dokładnie wymieszaj i podawaj do kanapek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasta z makreli i tuńczyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasta z makreli i tuńczyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasta z makreli i tuńczyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasta z makreli i tuńczyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasta z makreli i tuńczyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasta z makreli i tuńczyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasta z makreli i tuńczyka  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasta z makreli i tuńczyka  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej