Paszteciki z białym serem z twarogiem - z ciasta | Przepisy.pl pixel

Paszteciki z białym serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
13 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

66 osób wydrukowało

Pobierz pdf

150 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 szczypty

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 łyżeczka

4 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, proszek do pieczenia, masło oraz 2 żółtka rozmieszane z 3 łyżkami wody zmieszaj na jednolitą masę

Paszteciki z białym serem - Krok 1

Krok 2

Białka ubij, wymieszaj ze śmietaną, przemielonym serem, solą i chili.

Paszteciki z białym serem - Krok 2

Krok 3

Ciasto cienko rozwałkuj, szklanką wytnij krążki, nałóż nadzienie i zlep jak pierogi. Smaż na rozgrzanym oleju lub piecz w piekarniku 20 minut w 190°C.

Paszteciki z białym serem - Krok 3
3

Opinie o przepisie

  • Ania

    Ania , 29.11.2024

    Polecam przepis. Paszteciki smakują nieziemsko.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • aa

    aa , 22.03.2023

    w piekarniku na ile stopni?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z białym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej