Pasztet marchewkowo orzechowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pasztet marchewkowo orzechowy

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

500 gramów

250 gramów

1 szklanka

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

0.6 litra

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek drobno pokroić, podsmażyć na oliwie, orzechy zmielić, marchew ugotować w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr, następnie wyłożyć i rozgnieść.

Krok 2

Wymieszać cebulę ,czosnek, marchew, orzechy, bułkę tartą, przyprawić chilli, kminkiem, solą, pieprzem, dodać drożdże i sok z cytryny.

Krok 3

Podłużną foremkę wyłożyć papierem do pieczenia (ja nie wyłożyłam i troszeczkę mi się przypiekło), następnie włożyć masę, przykryć folią aluminiową, piec w temp 180 stopni ok godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pasztet marchewkowo orzechowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pasztet z królika
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej