Pieczeone parówki ze śliwką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeone parówki ze śliwką

Autor: monic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

16 plastrów

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Parówki obierz z osłonek, natnij wzdłuż, uważając, aby nie przeciąć całej parówki. Posmaruj środki ostrą musztardą, nadziej śliwkami przekrojonymi na pół i owiń każdą w 2 plasterki boczku.

Krok 2

Tak przygotowane parówki ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 170 stopni i piecz, aż boczek się ładnie zarumieni.

Krok 3

Podawaj z keczupem oraz musztardą np. jako dodatek do piwa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeone parówki ze śliwką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej