
Składniki
2 sztuki
50 gramów
50 mililitrów
120 gramów
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z dorsza skrop oliwą, sokiem z cytryny i posyp przyprawą Knorr. Odstaw na pół godziny.
Krok 2
Następnie zawiń w folię aluminiową i piecz w 180 stopniach prze 20 minut.
Krok 3
Do rondelka wlej mleko i dodaj pokruszony ser. Podgrzewaj aż ser się rozpuści. Ewentualnie dopraw sos świeżo mielonym pieprzem i solą według upodobań.
Krok 4
Upieczoną rybę przełożyć na talerze, polać sosem i podawać z ugotowanym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej