
Składniki
1 kilogram
1.5 kilograma
1 łyżka
500 gramów
1 kilogram
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę przesiać na stolnicę ( stół ), posiekać z margaryna i 2 łyżeczkami proszku do pieczenia oraz solą . Drożdże rozrobić z 1 łyżeczką cukru i śmietaną. Jaja roztrzepać widelcem i połączyć z rozrobionymi drożdżami. Zrobić kopczyk w mące i wlewać drożdże. Wyrobić ciasto.
Krok 2
Cebulę i pieczarki podsmażyć do miękkości. Wystudzić.
Krok 3
Ciastko wałkujemy na cienkie plastry następnie przyciskamy mały talerz do ciasta i odkrajmy nożem. Wychodzi nam kółko, w które wkładamy farsz. Składamy na pól i widelcem na końcach robimy pazurki. Powstaje pieróg :) Tak robimy z całym ciastem .
Krok 4
Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złocisty kolor . Nauczyłam się tego w szkole i powiem, że do teraz je robię. Najlepiej smakują z ketchupem. Polecam również dla dzieci np . na kolację. Smacznego :)
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej