
Składniki
ciasto:
1 łyżeczka
80 dekagramów
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.75 szklanki
farsz:
80 dekagramów
2 sztuki
0.5 szklanki
1 szczypta
20 dekagramów
1 pęczek
80 dekagramów
20 dekagramów
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie i razem z serem żółtym i białym przepuść przez maszynkę.
Krok 2
Boczek i cebulę posiekaj i podsmaż na oleju. 1/3 dodaj do ziemniaków z serami. Wsyp zioła, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr, koperek oraz pieprz.
Krok 3
Wyrób ciasto z podanych składników i podziel je na 2 części.
Krok 4
Cienko rozwałkuj i szklanką wycinaj krążki. Nakładaj farsz i zlepiaj brzegi.
Krok 5
Pierogi gotuj w lekko osolonej wrzącej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Podawaj polane pozostałym boczkiem z cebulą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej