Piersi z kurczaka faszerowane mozzarellą i suszonymi pomidorami – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami

Autor: anemone_

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1.5 łyżeczki

9 sztuk

1 sztuka

6 sztuk

0.5 pęczka

3 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory suszone oraz pół kulki mozzarelli pokrój w kostkę. Dodaj posiekaną bazylię i pieprz, następnie wymieszaj.

Krok 2

Piersi kurczaka umyj, osusz, a następnie dokładnie osusz. Każdą pierś obsyp Naturalną przyprawą do kurczaka Knorr. W każdej piersi zrób nacięcie w jej najgrubszej części, tworząc kieszeń.

Krok 3

Piersi uzupełnij farszem, owiń ściśle plastrami boczku. Piecz na blasze wysmarowanej oliwą przez 25 minut przy temperaturze 180 stopni.

Krok 4

Podawaj z puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi kurczaka faszerowane suszonymi pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej