
Składniki
100 gramów
200 gramów
1 sztuka
3 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek kroimy w niewielką kosteczkę. Zalewamy litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy przez 15 minut.
Krok 2
Serki kroimy w małe kawałki. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Dodajemy do wywaru.
Krok 3
Przyprawiamy gałką muszkatołową, papryką oraz kostką Knorr. Gotujemy mieszając, aż serek całkowicie się rozpuści.
Krok 4
Doprawiamy do smaku i podajemy z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej