
Składniki
null
1 kilogram
null
4 łyżki
8 łyżek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Żeberka podziel na porcje i posól.
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszaj - sos sojowy, miód, musztardę przyprawy.
Krok 3
Następnie posmaruj nią żeberka i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Krok 4
Piecz około 40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej