
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
null
null
null
null
null
1 szklanka
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek i cebulkę posiekaj drobniutko, zeszklij razem z ryżem na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Gdy ryż stanie się już przezroczysty dodaj masło, obrane ze skórek i rozkrojone w kostkę pomidory.
Krok 3
Podlej bulionem i duś na małym ogniu przez ok. 20 minut, aż ryż wchłonie cały wywar. Dopraw do smaku mieloną papryczką chili i przyprawami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej