Pizza domowa po prostu pyszna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizza domowa po prostu pyszna

Autor: lordpid

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

1 opakowanie

2 sztuki

25 gramów

1 sztuka

200 gramów

5 szczypt

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

10 dekagramów

15 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W naczyniu pokrusz drożdże i dolej wody , następnie rozmieszaj drewniana łyżką do rozpuszczenia. Dodaj mąki, szczyptę soli i szczyptę cukru. Rozmieszaj, odstaw do wyrośnięcia.

Krok 2

Do wyrośniętego ciasta dodaj mąki na tyle dużo aby wyrobić masę, którą można wyłożyć na blat wysypany mąką. Wyrabiamy ciasto rękoma. Jeśli trzeba używamy wałka rozwałkowujemy ciasto równomiernie i kładziemy na blaszkę do pieczenia.

Krok 3

Rozwałkowane ciasto nacieramy niewielką ilością ketchupu, posypujemy obficie oregano, dodajemy wszystkie dodatki i wstawiamy do bardzo dobrze rozgrzanego piekarnika (idealnie piec ok 400 st ) na 15 min. w tym czasie ścieramy na tarce drobno żółty ser. Po 15 minutach wyjmujemy na chwilę pizzę z piekarnika i posypujemy obficie serem, wkładamy na 1 min. z powrotem do piekarnika. Podajemy gorącą z ulubionymi sosami lub samą. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizza domowa po prostu pyszna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej