
Składniki
600 gramów
300 mililitrów
1 opakowanie
50 gramów
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Połowę dyni pokrój w kostkę i ugotuj w mleku, aż zmięknie. Następnie zmiksuj na gładki sos.
Krok 2
Resztę dyni zetrzyj na tarce o dużych oczkach i dodaj do sosu dyniowego.
Krok 3
Teraz wsyp Fix Knorr oraz cukier puder i wymieszaj dokładnie ciasto. Odstaw na kilka minut w chłodne miejsce.
Krok 4
Foremkę do pieczenia wysmaruj miękkim masłem i wysyp mąką.
Krok 5
Przelej ciasto do foremki. Piecz we wcześniej rozgrzanym do 180 °C piekarniku przez 30 minut.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Chrupiące placki ziemniaczane Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto dyniowe
Ciasto dyniowe to idealna słodka przekąska na jesień, która świetnie będzie pasować do popołudniowej kawy czy herbaty. Jest ono nie tylko wilgotne i aromatyczne, lecz ma również piękny, pomarańczowy kolor. Serwować możesz je także w lecie – wówczas najlepiej smakować będzie na zimno, prosto z lodówki. Przed upieczeniem, dynię pokrój w drobne kawałki lub zetrzyj na tarce o małych oczkach. Aby urozmaicić smak ciasta, możesz dodać do niego także rodzynki, orzechy laskowe, wiórki kokosowe, groszki czekoladowe lub pół szklanki soku pomarańczowego. Do jego przyprawienia najlepiej nadawać będzie się cynamon, gałka muszkatołowa oraz goździki. Piecz je przez sześćdziesiąt minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 190 stopni Celsjusza. Po upieczeniu ciasto możesz polać lukrem, na przykład cytrynowym, albo posypać cukrem pudrem. Bardzo dobrze smakować będzie także z lodami waniliowymi i sosem czekoladowym.