Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

5 plastrów

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wlewamy 2,5 szklanki zimnej wody, dodajemy 1 jajko, wsypujemy całe opakowanie fixu Knorr placki ziemniaczane, dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki i zostawiamy na 10 minut.

Krok 2

Boczek kroimy w drobną kostkę, a pietruszke siekamy i wsypujemy do mieszanki na placki, dokładnie mieszamy.

Krok 3

Smażymy placki na złoto na gorącym oleju, wykładamy na talerz, można je podać z sosem pieczarkowym. Z opakowania wyszło 15 sztuk placków.

Piotrek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki kartoflane z boczkiem i pietruszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej