Placki naan z czarnuszką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placki naan z czarnuszką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

4 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do drożdży dodaj cukier i wodę, wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 2

Masło roztop w rondelku.

Krok 3

Do miski wrzuć mąkę, sól, wlej drożdże i połowę roztopionego masła. Ciasto zagnieć, przykryj ściereczką i odstaw na 30 minut w ciepłe miejsce.

Krok 4

Po wyrośnięciu ciasto ponownie zagnieć i podziel na 6 części. Każdą część rozwałkuj na cienki placek i piecz z obu stron po 2 minuty na grillu lub patelni grillowej.

Krok 6

Teraz placuszki posmaruj przygotowanym masłem, posyp czarnuszką i znowu piecz przez pół minuty.

Krok 5

Pozostałe masło wymieszaj dokładnie z przyprawą Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placki naan z czarnuszką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szynka w galarecie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej