
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
6 łyżek
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, umyj i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź, zgnieć i ostudź.
Krok 2
Kaszę ugotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i ostudź.
Krok 3
Obraną cebulę pokrój w małą kostkę. Podsmaż na rozgrzanym oleju doprawiając vegetą.
Krok 4
Ziemniaki, kaszę i cebulę wymieszaj, wbij jajko, wsyp obie mąki i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
Formuj kotlety i smaż z obu stron na średnio rozgrzanym oleju do czasu, gdy się zarumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej