Placuszki z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki z miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

3 łyżki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

10 dekagramów

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię zetrzyj razem ze skórka na tarce o dużych oczkach. Posól i odstaw, aby puściła sok.

Krok 2

Ser żółty również zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Liście mięty potnij w paseczki.

Krok 3

Cukinię odciśnij i wymieszaj z serem, jajkiem, bułką tartą oraz miętą. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Ciasto cukiniowe nakładaj porcjami na rozgrzany olej, formując owalne placki. Smaż na złoty kolor po minucie z każdej strony.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej