Polędwiczka na kapuście w śmietanie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczka na kapuście w śmietanie

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 pęczek

1 kilogram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę kroimy w paseczki, marchewkę ścieramy i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i kilku ziarenek pieprzu. Po ugotowaniu lekko odcedzamy, zostawiając trochę wody. Dodajemy Bulion na włoszczyźnie Knorr, mieszamy, zagotowujemy.

Krok 2

Cebulę siekamy smażymy na masle i dodajemy do kapusty. Zaciagamy śmietana i dodajemy koperek posiekany.

Krok 3

Polędwiczkę kroimy w plastry posypujemy przyprawą do mięsa knorr i smażymy z obu stron na maśle. Układamy ja na kapuście w śmietanie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczka na kapuście w śmietanie  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej