Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami
łatwe
11 osób zapisało

Składniki
800 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 sztuki
100 gramów
1 pęczek
4 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj i osusz, wykrój błony i żyłki. Mięso podziel na 5cm wysokości kawałki.
Krok 2
Rozbij je lekko tak, aby utworzyły szerokie okrągłe medaliony.
Krok 3
Grzyby umyj i osusz, pokrój na podobnej grubości kawałki. Na bardzo rozgrzanej patelni obsmaż grzyby razem z pokrojoną w piórka szalotką, dodaj odrobinę soli i pieprzu.
Krok 4
Grzyby odstaw do ostygnięcia. Zetrzyj na tarce parmezan.
Krok 5
Kremowy ser pomieszaj z żółtkami, dodaj ser i wszystko razem połącz z grzybami i posiekanym szczypiorem.
Krok 6
Steki obsmaż na patelni, nałóż na ich powierzchnię dużą porcję grzybów z serem, wstaw je do nagrzanego do 250*C piekarnika na 5- 8 minut.
Krok 7
Gotowe steki podawaj na sosie grzybowym Knorr przygotowanym według wskazówek z opakowania.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej