Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 pęczek

4 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj i osusz, wykrój błony i żyłki. Mięso podziel na 5cm wysokości kawałki.

Krok 2

Rozbij je lekko tak, aby utworzyły szerokie okrągłe medaliony.

Krok 3

Grzyby umyj i osusz, pokrój na podobnej grubości kawałki. Na bardzo rozgrzanej patelni obsmaż grzyby razem z pokrojoną w piórka szalotką, dodaj odrobinę soli i pieprzu.

Krok 4

Grzyby odstaw do ostygnięcia. Zetrzyj na tarce parmezan.

Krok 5

Kremowy ser pomieszaj z żółtkami, dodaj ser i wszystko razem połącz z grzybami i posiekanym szczypiorem.

Krok 6

Steki obsmaż na patelni, nałóż na ich powierzchnię dużą porcję grzybów z serem, wstaw je do nagrzanego do 250*C piekarnika na 5- 8 minut.

Krok 7

Gotowe steki podawaj na sosie grzybowym Knorr przygotowanym według wskazówek z opakowania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe zapiekane z grzybami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej