Pory zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pory zapiekane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżeczka

400 gramów

1 łyżeczka

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyte pory, pokrój wzdłuż na połowę i włóż do naczynia, do którego wlej rozpuszczone 2 łyżki masła, pory posyp przyprawami i lekko duś.

Krok 2

Gdy będą już miękkie zalej rosołem i duś dalej na małym ogniu, pod przykryciem około 15 minut.

Krok 3

Wyjmij i włóż do naczynia żaroodpornego, posyp utartym serem i zapiekaj przez 10 minut w temp. 200 stopni. Podaj gorące posypane papryka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pory zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej