Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

100 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

0.5 sztuki

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka włóż pietruszkę, marchewki, kawałek pora, liść kapusty, nalej 1,5 wody – zagotuj, gotuj pół godziny. Wyjmij pora i kapustę. Dodaj koncentrat, kostkę Knorr, cukier, sól, mleko i wymieszaj wszystko. Gotuj przez 5 minut. Przestudź lekko i zmiksuj.

Krok 2

Bagietkę pokrój na kromki, na każdej połóż mały plasterek sera. Zapiekaj 3 minuty w 180 stopniach.

Krok 3

Na talerze nalej zupę, posyp kilkoma kryształkami soli morskiej gruboziarnistej i ułóż na wierzchu po 3 grzanki.

Aleksandra Krzyżanowska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta zupa z warzywna, z grzankami z serem kozim - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej