Prosty kurczak z grilla a’la kebab przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosty kurczak z grilla a’la kebab

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

80 mililitrów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso oczyść z błon, następnie rozbij lekko tłuczkiem tak aby miało grubość nie większą niż 2cm.

Krok 2

Przygotuj marynatę a'la kebab. W misce połącz oliwę z oliwek, przyprawę z opakowania Fix Knorr oraz wszystkie pozostałe.

Krok 3

Gotowe piersi z kurczaka wymieszaj z marynatą i odstaw na 10 minut.

Krok 4

Nałóż po jednej piersi do torebki pergaminowej z opakowania Fix Knorr.

Krok 5

Zamknij szczelnie torebki i połóż na grilli. Smaż na średnio rozgrzanym ogniu przez ok. 5-6 minut z każdej strony.

Krok 6

Po usmażeniu pokrój kurczaka w paski i podawaj z chlebkiem pita.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosty kurczak z grilla a’la kebab  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej