Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wymieszać.

Krok 2

Fetę pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu sałatki.

Krok 3

Przygotować sos. Wymieszać 1/2 sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami wody. Powstałym sosem polać sałatkę. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z białym półwytrawnym winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej