Przedwiosenna sałatka z rzodkiewkami i fetą
łatwe
34 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
1 sztuka
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórek obrać, przekroić wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, paprykę w paseczki. Wymieszać.
Krok 2
Fetę pokroić w kostkę i ułożyć na wierzchu sałatki.
Krok 3
Przygotować sos. Wymieszać 1/2 sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr z 2 łyżkami oliwy i 2 łyżkami wody. Powstałym sosem polać sałatkę. Odstawić na 15 minut do lodówki. Podawać z białym półwytrawnym winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej