
Składniki
75 gramów
50 gramów
50 gramów
45 gramów
10 gramów
8 gramów
2 gramy
2 gramy
1 gram
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić w kostkę
Krok 2
Dynię obrać i pokroić w kostkę
Krok 3
W garnku podsmażyć kurczaka
Krok 4
Dodać pokrojoną dynię i fasolkę. Wymieszać i smażyć przez ok. 1 minutę
Krok 5
Dodać ryż i podsmażyć 1-2 minuty
Krok 6
Dodać przyprawy i stopniowo wlewać bulion (po chochli, za każdym razem mieszając)
Krok 7
Gotować przez 15 minut, wlewać kolejne porcje bulionu i co chwilę mieszać
Krok 8
Po odstawieniu z ognia dodać parmezan
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej