
Składniki
1 sztuka
null
1 szklanka
75 gramów
null szczypt
1 litr
5 łyżek
500 gramów
50 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle, a następnie dodaj szpik i ryż.
Krok 2
Wymieszaj dokładnie, po czym dodaj wino i gotuj, do czasu gdy ryż wchłonie płyn. Dodaj rosół Knorr i gotuj.
Krok 3
Gdy ryż stanie się miękki, dopraw szafranem, masłem i dosyp startym serem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej