
Składniki
2 sztuki
5 sztuk
30 dekagramów
2 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obrać opłukać drobno pokroić i usmażyć ziemniaki i twarożek zemleć połączyć z cebulą jajkami i przesianą mąkę
Krok 2
Metalową łyżką formować podłużne kluski na wrzącą osoloną wodę z dodatkiem tłuszczu ugotować
Krok 3
Po ugotowaniu wyjąć łyżką cedzakową Poleć skwarkami ze słoniny usmażyć z cebulą
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej