Dżem z marchewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dżem z marchewki

Autor: Pan Adamek

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

15 sztuk

1 sztuka

0.5 sztuki

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz marchewki i gotuj, aż będą miękkie. Zblenduj je na gładką masę i całość przełóż do rondelka i smaż ok. 6 minut, aż woda odparuje.

Krok 2

W międzyczasie wyciśnij sok z całej pomarańczy i połowy cytryny. Skórkę od pomarańczy oczyść z białego miąszu. Ja to wykrajam. Następnie ją sparz wrzątkiem. Dodaj sok z pomarańczy i połowy cytryny do musu z marchwi.

Krok 3

Następnie pokrój sparzoną skórkę w małe kwadraciki i również ją dodaj do miąszu. Smaż ok. 2 minut i przełóż gotowy dżem do słoików. Zawekuj je.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dżem z marchewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej