Potrawka z kurczaka na kuskusie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Potrawka z kurczaka na kuskusie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

4

heart
11 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Cebule, czosnek, papryczkę pokroić drobno. Pora pokroić w piórka. Bulionetkę zalać 1l wrzątku.

Krok 2

Rozgrzać olej na patelni dodać piersi, obsmażyć, dodać cebule, czosnek i pora. Gdy się warzywa zeszklą dodać papryczkę chilli, mini kosteczkę, sol i pieprz. Chwilę razem przesmażyć, podlać szklanką bulionu, dodać szpinak, podgotować chwilę, wymieszać.

Krok 3

Zalać kuskus pozostałym bulionem. Odczekać 5 minut aż wchłonie. Na talerz wyłożyć kuskus, na wierzch wyłożyć potrawkę z kurczaka.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Potrawka z kurczaka na kuskusie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej