Wątróbka duszona przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbka duszona

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

0.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżki

600 gramów

50 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę pokrój na kawałki, a następnie obtocz w mące i lekko podsmaż na smalcu. Przełóż do rondla.

Krok 2

Marchew i ziemniaki pokrój w kostkę, polej śmietaną i upiecz wraz z wątróbką w piekarniku.

Krok 3

Przed podaniem posól i posyp szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbka duszona - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej