
Składniki
2 szklanki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
125 gramów
2.5 łyżeczki
3 sztuki
0.5 kilograma
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
WYMIESZAĆ MĄKĘ Z PROSZKIEM CUKREM, DODAĆ JAJA, MLEKO I TŁUSZCZ.
Krok 2
ZROBIĆ KRUSZONKĘ: WYMIESZAĆ MASŁO, CUKIER I MĄKĘ.
Krok 3
WYŁOŻYĆ CIASTO NA BLACHĘ , POŁOŻYĆ OWOCE I KRUSZONKĘ.
Krok 4
PIEC OK. 40 MINUT W TEMP. 200 STOPNI.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej