
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotować ryż w osolonej wodzie przez 18 minut. Ugotować piersi z kurczaka przez 30 minut. Ostudzić oba składniki.
Krok 2
Odcedzić ananasa (syrop się przyda) i kukurydzę.
Krok 3
Układamy w dużej salaterce warstwy od dołu: ryż, ananas, kurczak, kukurydza, sól i pieprz, skrop syropem z ananasa, majonez. Powtórz drugą warstwę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej