Pstrąg z patelni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg z patelni

Autor: Grace w kuchni

ratingratingratingratingrating

4

heart
47 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

6 łyżek

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę dokładnie umyć. Następnie doprawić solą, pieprzem i sokiem z połówki cytryny - zarówno na zewnątrz, jak i w środku.

Krok 2

Smażyć rybę na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym, aż skórka zbrązowieje, a mięso ryby stanie się nieprzezroczyste. Z usmażonej ryby łatwo usunąć kręgosłup i głowę, pociągając za ogon. Przed podaniem jeszcze raz skropić cytryną i posypać pietruszką.

Krok 3

Podawać z ziemniakami lub pieczywem i surówką.

1

Opinie o przepisie

  • Maria A. Szmidt

    Maria A. Szmidt , 07.12.2016

    a po co mąka ,nie piszesz do czego ma być zużyta

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg z patelni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej