Pstrągi z blachy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrągi z blachy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

100 gramów

1 łyżka

4 sztuki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło utrzyj wraz ze szczyptą soli, łyżeczką soku z cytryny i melisą. Następnie schłódź.

Krok 2

Ryby skrop sokiem z cytryny, po czym natrzyj solą i grubo mielonym pieprzem.

Krok 3

Do każdej ryby włóż gałązkę melisy i kawałek masła.

Krok 4

Pstrągi ułóż na blasze wysmarowanej olejem i skrop stopionym masłem. Usmaż w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrągi z blachy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej