Puchero przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puchero

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

0.5 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

0.5 szklanki

0.5 szklanki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę mocz przez całą noc.

Krok 2

Boczek pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną cebulę i uduś na oliwie.

Krok 3

Dodaj mięso i fasolę.

Krok 4

W 3 szklankach wrzątku rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr i dodaj do mięsa.

Krok 5

Marchew zetrzyj na tarce, kapustę poszatkuj, ziemniaki pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z ryżem do mięsa.

Krok 6

Wlej wino i duś przez 30 minut na małym ogniu. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puchero - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej