
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
0.5 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
0.5 szklanki
0.5 szklanki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę mocz przez całą noc.
Krok 2
Boczek pokrój w drobną kostkę, dodaj posiekaną cebulę i uduś na oliwie.
Krok 3
Dodaj mięso i fasolę.
Krok 4
W 3 szklankach wrzątku rozpuść kostkę Rosół z kury Knorr i dodaj do mięsa.
Krok 5
Marchew zetrzyj na tarce, kapustę poszatkuj, ziemniaki pokrój w kostkę, czosnek zmiażdż i dodaj wraz z ryżem do mięsa.
Krok 6
Wlej wino i duś przez 30 minut na małym ogniu. Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej