Puree z brokuła z mascarpone przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Puree z brokuła z mascarpone

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

3

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 sztuki

150 gramów

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy 10 min na parze. Studzimy.

Krok 2

Brokuł, ser mascarpone i przyprawy oraz rozkruszona mini kostkę miksujemy w malakserze na gładkie puree.

Krok 3

Podajemy jako dodatek np. do mięsa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Puree z brokuła z mascarpone - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej