
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
6 sztuk
6 sztuk
5 sztuk
1 szklanka
0.5 pęczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i pokrój w plastry grubości około 1cm. Czosnek pokrój w plasterki i delikatnie podsmaż na plasterki.
Krok 2
Podsmażony czosnek wyjmij i dolej oliwę, tak by było jej około 2cm. Najpierw podsmaż plasterki cukinii, a potem cebulę.
Krok 3
Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w plastry. Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą.
Krok 4
Układaj kolejno warstwy: cukinia -cebula - pomidor. Każdą warstwę bardzo delikatnie dopraw Delikatem Knorr, pieprzem, czosnkiem i posiekaną bazylią.
Krok 5
Całość polej winem. Piecz w piekarniku pod przykryciem 30 minut w 180st. Doskonale smakuje z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej