Pyszny dorsz pieczony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszny dorsz pieczony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
34 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

3 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj i osusz.

Krok 2

Czosnek posiekaj drobno i utrzyj razem z oliwą, dodaj sok cytrynowy, dopraw do smaku.

Krok 3

Wsadź rybę w zalewę i marynuj w chłodnym miejscu przez godzinę.

Krok 4

Przygotuj folię aluminiową i wyłóż ją plasterkami pomidora i cebuli na wierzchu połóż dzwonka dorsza i podlej pozostałą marynatą.

Krok 5

Folię zawiń i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszny dorsz pieczony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej