Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

5 łyżek

200 gramów

0.5 łyżki

0.5 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety z indyka rozbij na duże płaty, a następnie oprósz przyprawami.

Krok 2

Orzechy posiekaj.

Krok 3

Na przygotowane kotlety posyp ser oraz orzechy i zwiń w roladki i oblej olejem. Każdą z rolad zawiń w folię aluminiową.

Krok 4

Piecz w piekarniku około godziny w 180 stopniach. Po wyjęciu ostudź, a następnie pokrój na plastry.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej