Rolada z indyka z serem i orzechami na zimną płytę
średnie
6 osób zapisało

Składniki
3 sztuki
5 łyżek
200 gramów
0.5 łyżki
0.5 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety z indyka rozbij na duże płaty, a następnie oprósz przyprawami.
Krok 2
Orzechy posiekaj.
Krok 3
Na przygotowane kotlety posyp ser oraz orzechy i zwiń w roladki i oblej olejem. Każdą z rolad zawiń w folię aluminiową.
Krok 4
Piecz w piekarniku około godziny w 180 stopniach. Po wyjęciu ostudź, a następnie pokrój na plastry.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej