Rumsztyk z cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumsztyk z cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, osusz i oczyść.

Krok 2

Następnie pokrój na grube plastry i przypraw.

Krok 3

Skrop olejem i pozostaw w chłodnym miejscu.

Krok 4

Cebulę pokrój, posól i podduś.

Krok 5

Rumsztyki ułóż na grillu i piecz około 14 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumsztyk z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumsztyk z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumsztyk z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumsztyk z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumsztyk z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumsztyk z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumsztyk z cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumsztyk z cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej