Rybny przysmak z Kalkuty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybny przysmak z Kalkuty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

15 dekagramów

2 łyżki

2 łyżki

0.25 szklanki

4 łyżki

330 mililitrów

1 łyżka

50 dekagramów

20 dekagramów

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużej patelni rozgrzej olej i wrzuć pastę curry, wlej mleczko kokosowe, sos sojowy i sok z limonki, po czym zmniejsz ogień i smażymy przez chwilę.

Krok 2

Selera pokrój w kostkę i dodaj na patelnię razem z brązowym cukrem. Wymieszaj i zagotuj.

Krok 3

Ryby podziel na mniejsze części i dodaj do sosu. Gotuj przez 4 minuty.

Krok 4

Teraz dorzuć kalmary oraz krewetki i gotuj kolejne 4 minuty.

Krok 5

Dopraw kolendrą i wymieszaj. Podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybny przysmak z Kalkuty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej