Ryż w ziołach z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryż w ziołach z kurczakiem

Autor: Marlena

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

2 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

125 gramów

1 łyżeczka

2 szklanki

6 szklanek

2 łyżeczki

3 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

wrzaca wode wlewamy do miski dodajemy margaryne lub maslo kostke rosolowa i mieszamy az sie wszystko rozpusci nastepnie dadajemy reszte skladnikowi czekamy az ostygnie

Krok 2

udka kurczaka myjemy wkladamy do naczynia i dajemy 2 lyzeczki papryki moze byc slodka badz ostra jak kto woli i 2 lyczeczki wegety

Krok 3

ryz wsypujemy do brytwanki przestudzona wode z ziolami wlewamy do brytwanki z ryzem nastepnie ukladamy udka

Krok 4

piekarnik nastawiamy na 180 stopni pieczemy 40 minut po tym czasie udka odwracamy na druga strone i pieczemy kolejne 40 minut .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryż w ziołach z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej