
Składniki
0.5 szklanki
4 łyżki
1 szklanka
1 łyżeczka
3 łyżki
750 gramów
2 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jabłka umyj, obierz, pokrój na kawałki i usuń gniazda nasienne. Pokrój w plasterki.
Krok 2
Mleko podgrzej z masłem i dopraw łyżką cukru.
Krok 3
0.75 ryżu włóż do wysmarowanej tłuszczem formy.
Krok 4
Zalej ciepłym mlekiem z masłem. Na ryżu rozłóż jabłka.
Krok 5
Posyp je 3 łyżkami cukru i cynamonem. Przykryj resztą ryżu.
Krok 6
Na wierzchu rozprowadź śmietanę. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej