Ryżowa zapiekanka z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ryżowa zapiekanka z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

4 łyżki

1 szklanka

1 łyżeczka

3 łyżki

750 gramów

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jabłka umyj, obierz, pokrój na kawałki i usuń gniazda nasienne. Pokrój w plasterki.

Krok 2

Mleko podgrzej z masłem i dopraw łyżką cukru.

Krok 3

0.75 ryżu włóż do wysmarowanej tłuszczem formy.

Krok 4

Zalej ciepłym mlekiem z masłem. Na ryżu rozłóż jabłka.

Krok 5

Posyp je 3 łyżkami cukru i cynamonem. Przykryj resztą ryżu.

Krok 6

Na wierzchu rozprowadź śmietanę. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ryżowa zapiekanka z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej