Sałatka mielonkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka mielonkowa

Autor: maverica maverica

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

2 opakowania

30 dekagramów

30 dekagramów

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

mielonkę, ogórek, żółty ser pokroić w kostkę, makaron pokruszyć i zalać wrzątkiem, a następnie odcedzic i przepłukać zimną wodą,

Krok 2

Wsypać wszystko do dużej miski dodać odcedzoną kukurydzę, 3-4 łyżki majonezu i koper wg uznania (lepiej smakuje gdy jest go dużo. Wszystko dokładnie wymieszać.

Krok 3

Wstawić do lodówki. Najlepiej smakuje na drugi dzień SMACZNEGO!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka mielonkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej