
Składniki
1 pęczek
1 sztuka
3 sztuki
5 łyżek
1 szklanka
3 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, wyjmij żółtka. Ugotowane żółtka rozetrzyj z sokiem z cytryny, dodaj śmietanę i chrzan.
Krok 2
Cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj do całości. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 3
Dodaj posiekane drobno białka i wymieszaj.
Krok 4
Filety śledziowe wyjmij z słoika, ułóż na półmisku, zalej przygotowanym sosem. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej