
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy, obieramy awokado ze skórki. Usuwamy pestkę. Połówki awokado kroimy wzdłuż, a następnie w niezbyt cienkie plastry. Pomidory i mozzarellę również przepoławiamy i kroimy w plastry.
Krok 2
Przygotowujemy sos sałatkowy czosnkowo - ziołowy Knorr. Mieszamy jego zawartość z wodą i oliwą z oliwek.
Krok 3
Pokrojone składniki wrzucamy do miseczki i polewamy sosem sałatkowym kilka minut przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej