Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

9

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

100 osób wydrukowało

Pobierz pdf

136 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

10 sztuk

100 gramów

100 gramów

0.5 pęczka

1 opakowanie

100 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obydwa rodzaje fasolki oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj aromatyczny koperkowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 2

Krok 3

Pstrąga rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na ćwiartki, a koperek posiekaj.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 3

Krok 4

Do miski przełóż wszystkie składniki wraz z marynowaną cebulką oraz przygotowany sos. Wszystko wymieszaj delikatnie i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.

Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - Krok 4
Piotr  Murawski

Dobra rada:

W tej sałatce zamiast pstrąga możesz użyć wędzonego łososia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiemSałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem

Wędzony pstrąg często kojarzy się z pysznym posiłkiem po całym dniu górskich wędrówek lub nadmorskiego plażowania. Dzięki sałatce z fasolką szparagową i wędzonym pstrągiem możesz przenieść ten urlopowy smak wprost do swojej kuchni. Szybką i prostą sałatkę przygotujesz z kilku łatwo dostępnych składników. Potrzebna będzie żółta i zielona fasolka szparagowa, wędzony pstrąg, który możesz również zastąpić wędzonym łososiem, pomidorki koktajlowe, marynowana cebula oraz koperek. Z sosu sałatkowego Knorr, oliwy z oliwek oraz wody przygotuj sos. Wielką zaletą tej sałatki jest to, że smakuje wspaniale nie tylko od razu po przyrządzeniu, ale również następnego dnia, na przykład jako posiłek w pracy. Nie musisz jej podgrzewać, więc sprawdzi się idealnie wszędzie tam, gdzie dostęp do kuchni jest ograniczony. To kompozycja, której po prostu nie można się oprzeć.