Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem
łatwe
136 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
3 łyżki
10 sztuk
100 gramów
100 gramów
0.5 pęczka
1 opakowanie
100 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obydwa rodzaje fasolki oczyść i ugotuj we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Odcedź i wystudź.

Krok 2
Przygotuj aromatyczny koperkowo – ziołowy sos mieszając zawartość opakowania Knorr z 3 łyżkami wody oraz oliwą.

Krok 3
Pstrąga rozdrobnij na mniejsze kawałki, pomidorki pokrój na ćwiartki, a koperek posiekaj.

Krok 4
Do miski przełóż wszystkie składniki wraz z marynowaną cebulką oraz przygotowany sos. Wszystko wymieszaj delikatnie i przełóż do salaterki. Sałatkę podawaj z chrupiącą bagietką.


Dobra rada:
W tej sałatce zamiast pstrąga możesz użyć wędzonego łososia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z fasolka szparagową i wędzonym pstrągiem
Wędzony pstrąg często kojarzy się z pysznym posiłkiem po całym dniu górskich wędrówek lub nadmorskiego plażowania. Dzięki sałatce z fasolką szparagową i wędzonym pstrągiem możesz przenieść ten urlopowy smak wprost do swojej kuchni. Szybką i prostą sałatkę przygotujesz z kilku łatwo dostępnych składników. Potrzebna będzie żółta i zielona fasolka szparagowa, wędzony pstrąg, który możesz również zastąpić wędzonym łososiem, pomidorki koktajlowe, marynowana cebula oraz koperek. Z sosu sałatkowego Knorr, oliwy z oliwek oraz wody przygotuj sos. Wielką zaletą tej sałatki jest to, że smakuje wspaniale nie tylko od razu po przyrządzeniu, ale również następnego dnia, na przykład jako posiłek w pracy. Nie musisz jej podgrzewać, więc sprawdzi się idealnie wszędzie tam, gdzie dostęp do kuchni jest ograniczony. To kompozycja, której po prostu nie można się oprzeć.