Sałatka z fasolki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z fasolki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
112 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

4 łyżki

3 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Papryki umyj, a następnie odetnij ich górną część. Wydrąż środki, potem posmaruj oliwą i zapiecz w całości w nagrzanym do 250 °C piekarniku przez 10 minut.

Krok 2

Sos sałatkowy przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu.

Krok 3

W misce połącz fasolkę, pokrojoną w kostkę cebulę oraz pomidory. Dodaj sos, listki pietruszki i wymieszaj.

Krok 4

Ostudzone papryki napełnij sałatką, ułóż na półmisku i podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z fasolki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej