Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem
łatwe
1 osoba zapisała

Składniki
200 gramów
5 sztuk
1 opakowanie
10 łyżek
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj i ugotuj w osolonej wodzie (ok. 15 minut). Następnie odcedź i wystudź.
Krok 2
Orzechy ugnieć z czosnkiem i połącz z majonezem.
Krok 3
Do majonezu dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Połącz sos z kapustą. Wykładaj sałatkę na miseczek.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej