Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

200 gramów

5 sztuk

1 opakowanie

10 łyżek

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj i ugotuj w osolonej wodzie (ok. 15 minut). Następnie odcedź i wystudź.

Krok 2

Orzechy ugnieć z czosnkiem i połącz z majonezem.

Krok 3

Do majonezu dodaj sos sałatkowy Knorr i ponownie dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Połącz sos z kapustą. Wykładaj sałatkę na miseczek.

przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z gotowanej kapusty z orzechami i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej