Sałatka z mięsem krabowym i awokado - VIDEO
łatwe
156 osób zapisało
Składniki
200 gramów
1 opakowanie
3 łyżki
3 sztuki
200 gramów
100 gramów
100 gramów
50 mililitrów
1 sztuka
20 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos sałatkowy. Wymieszaj zawartość opakowania Knorr z majonezem i startym serem.

Krok 2
Paluszki krabowe pokrój w kostkę, następnie połącz z sosem sałatkowym. Posiekaj natkę kolendry i dodaj do składników.

Krok 3
Awokado przetnij na pół i wyjmij pestkę. Za pomocą łyżki oddziel miąższ od skóry, a skórkę zachowaj. Pokrój awokado w kostkę i połącz z krabami.

Krok 4
Pomidorki pokrój w ćwiartki, oliwki przekrój na połówki, kukurydzę odcedź i dodaj do reszty składników.

Krok 5
Całość dokładnie wymieszaj. Przygotowaną sałatkę umieść w skórkach awokado.

Krok 6
Przed podaniem udekoruj sałatkę grzankami.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej