Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami

Autor: ilka_86

ratingratingratingratingrating

1

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

12 sztuk

1 łyżka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować sos balsamiczny z octu balsamicznego, oliwy i szczypty soli, wymieszać go z łyżką dżemu truskawkowego.

Krok 2

Na talerzu ułożyć pierwszą warstwę szpinaku, plasterki mozzarelli i truskawki w plasterkach.

Krok 3

Ułożyć kolejną warstwę szpinaku, mozzarelli i truskawek z łyżką dżemu truskawkowego.

Krok 4

Polać sałatkę sosem przed samym podaniem. Posypać płatkami migdałowymi.

ilka_86

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze szpinakiem, mozarellą i truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka gyros
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej